Blog

app op maat of standaard software maatwerk

Is een app op maat jouw weg naar Rome?

Maak je regelmatig gebruik van (online) applicaties of software? Of wil je bepaalde bedrijfsprocessen vereenvoudigen en automatiseren? Voor apps en softwareprogramma’s leiden er 2 wegen naar het online Rome. Je investeert in software die ondersteunt bij de gewenste automatisering. Of je laat de benodigde app op maat maken. Welke weg je ook bewandelt, aan beide routes zitten haken en ogen. Knapp Software Oplossingen is gespecialiseerd in apps op maat. Natuurlijk preek ik voor eigen parochie als ik de maatwerkapplicaties in de spotlights zet. Sla je deze weg in, dan maak je niet altijd de juiste keuze. De hoogste tijd dus om de belangrijkste voor- en nadelen van een app op maat op een rij te zetten.

Maatwerkapplicaties of standaard software

Software op maat laten maken, lijkt voor veel bedrijven een brug te ver. Een Engelenbrug (Ponte Sant ’Angelo) te ver als we de stad Rome als metafoor blijven gebruiken voor de keuze tussen een app op maat en een abonnement op standaard software. Veel bedrijven denken dat er een flink prijskaartje hangt aan de ontwikkeling van maatwerkapplicaties. Deze gedachte is niet helemaal juist. Een wereldstad als Rome is natuurlijk niet in één dag gebouwd. Alles heeft zijn tijd nodig. Op maat gesneden software laten maken vergt veel tijd. Veel ondernemers vergissen zich in deze tijdsfactor. In vergelijking met enkele jaren geleden is software laten ontwikkelen wel veel betaalbaarder geworden.

Rendement investering?

Als ik grove indicatie geef van de kosten voor de ontwikkeling van een app op maat, schrikken veel ondernemers van het bedrag. De ontwikkeling van een professionele app vergt al snel een tijdsinvestering van 3 maanden. Alleen de prijs zegt niet zoveel. De hamvraag is natuurlijk: wat levert de investering in een app op maat op? Helpt de applicatie bij het oplossen van een probleem? Of heb je het gevoel dat de software niks toevoegt aan de gangbare bedrijfsprocessen? Klopt het tweede voorgevoel, dan is elke investering te hoog. Deze vanzelfsprekendheid is voor mij zo oud als de weg naar Rome. Levert een investering van bijvoorbeeld €50.000,- het meervoudige op, dan krijgt de hoogte van dit geldbedrag een compleet andere lading en wordt het aantrekkelijk om te kiezen voor een app op maat.

Nadeel standaardsoftware

De automatisering van bedrijfsprocessen heeft een hoge vlucht genomen. Die vlucht reikt tot in de wolken. Tien jaar geleden draaiden veel applicaties nog op een netwerk of op standalone computers. Vandaag de dag draaien vergelijkbare software-oplossingen in de cloud. Bedrijven abonneren zich op deze software voor een vast bedrag per maand. Aan deze standaardoplossingen kleeft een belangrijk nadeel. Bedrijven stemmen hun bedrijfsprocessen af op de software om zo maandelijks €10,- te besparen.

Betalen voor alle toepassingen?

Bedrijfsprocessen die de technologie volgen. In mijn ogen is dat de omgekeerde wereld. De apps op maat van Knapp hebben een andere insteek. Bij de ontwikkeling van software laat ik de technologie naadloos aansluiten op de bedrijfsprocessen. Niet andersom. Stel dat je een midweek naar Rome gaat. In dat geval is het bijna ondoenlijk om alle toeristische of culturele hotspots te bezoeken. Zo kan het gebruik van grote standaardpakketten ook aanvoelen. Je gebruikt slechts een deel van het geheel, maar je betaalt voor alle toepassingen. De maatwerkapplicaties van Knapp bevatten alleen de toepassingen die je ook echt nodig hebt. En daar betaal je voor. Komt er een kink in de kabel of heb je een nieuwe toepassing nodig? Geen probleem. Bel me en ik los het voor je op. Je hoeft niet in de rij te staan en je bent geen nummer.  

Voorbeelden apps op maat

Sinds de oprichting in 2018 heeft Knapp Software Oplossingen voor diverse bedrijven en organisaties een app op maat ontwikkeld. Voor een schoonmaakbedrijf in Eindhoven hebben we een app gemaakt die direct inzicht geeft in de schoonmaakprojecten én het aantal uren dat medewerkers schoonmaken. Zo betaalt de eigenaar alleen de gewerkte uren en hoeft hij niet achteraf de ingevulde werkbriefjes uit te pluizen. Voor businessclubs hebben we een app gemaakt waarmee leden 24/7 contacten leggen, leads en aanbevelingen geven en zich inschrijven voor evenementen.

Afspraak maken voor app op maat?

Zoek je een handige, gebruiksvriendelijke manier om bedrijfsprocessen te automatiseren? Een maatwerkapp ontwikkelen is dé weg naar Rome voor Knapp Software Oplossingen. Wil je samen met mij deze weg inslaan? Bel (06) 29 47 40 00 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek of een behoeftepeiling.   

maatwerk

WESCO neemt unieke schoonmaakapp in gebruik

Helder communiceren is in de schoonmaakbranche een belangrijke factor. Denk maar aan het delen van werkplanningen, de registratie van gemaakte uren of het plaatsen van berichten in een logboek. Om al deze activiteiten te bundelen en te digitaliseren, heeft WESCO een schoonmaakapp laten ontwikkelen.

‘Onze schoonmaakapp geeft een flinke impuls aan de onderlinge communicatie tussen management, medewerkers en opdrachtgevers’, vertelt eigenaar Wim van Wessel enthousiast. ‘Hoe beter en sneller we communiceren, hoe efficiënter we kunnen werken.’ 

‘DE TIJD VAN WERKBRIEFJES IS DEFINITIEF VOORBIJ’

WESCO is een van de eerste schoonmaakbedrijven in Nederland met een op maat gemaakte schoonmaakapp. Ben Chini van Knapp software oplossingen tekende voor het ontwerp. Bij het design van de app waren functionaliteit en gebruiksgemak richtinggevend.  ‘Iedereen die de app gebruikt, moet er gemakkelijk mee uit de voeten kunnen’, geeft Wim van Wessel tekst en uitleg. ‘Als medewerkers inloggen bij een object moet in één oogopslag duidelijk zijn wat wij van hen verwachten. De eerste reacties zijn heel positief. Daar ben ik blij mee.’

INSCANNEN EN AAN DE SLAG

Als medewerkers de app installeren op hun smartphone en inloggen met een unieke login en wachtwoord, krijgen ze direct hun planning te zien. Verder beschikt de app in het openingsscherm over een SOS-knop en een button die toegang geeft tot een bibliotheek met informatie over schoonmaakregels, gedragsregels, hygiëne en veiligheid. ‘Om met een schoonmaakklus te starten, scannen medewerkers bij aankomst in’, vervolgt Wim van Wessel. ‘Als ze klaar zijn met een object, scannen ze uit. Zo wordt hun aanwezigheid direct geregistreerd. De tijd van voorbedrukte werkbriefjes downloaden, invullen en één keer per maand terugsturen is dus definitief voorbij.’

GEMAK DIENT DE MENS

Medewerkers hebben altijd de beschikking over hun planning én een logboek met specifieke meldingen. ‘Per object kunnen medewerkers bijzonderheden vermelden in het logboek’, licht Wim van Wessel toe. ‘Denk bijvoorbeeld aan een lekkage of een kapotte Wc-bril. Het management en de overige schoonmakers die op deze locatie werken, krijgen deze melding ook te zien. Zo’n notificatie stelt ons in de gelegenheid om razendsnel in te spelen op de situatie. De app helpt medewerkers ook als ze alleen in een pand zijn en er een noodsituatie ontstaat. Als ze op de SOS-knop drukken, worden ze direct verbonden met de zaak.’

EXTRA FUNCTIONALITEITEN

Voor schoonmaakbedrijven is het ook belangrijk dat ze inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Zo ruilen veel bedrijven vaste werkplekken in voor flexplekken. ‘Intensief gebruik van een flexibele werkplek vraagt om een andere schoonmaakplanning dan een werkplek die minder vaak gebruikt wordt’, licht Wim van Wessel toe. ‘Met onze schoonmaakapp spelen we straks handig op deze tendens in. Op termijn gaan we de app uitbreiden met extra functionaliteiten. Daar kijk ik nu al naar uit.’

Bron: Goeie-zaken.online

is uw Business App al AVG-proof NetwerkApp

Is uw Business App al AVG-proof?

De spreekwoordelijke vooravond is aangebroken: de vooravond van de nieuwe privacywetgeving. 25 mei is het zover. Op die dag treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Brussel heeft volmondig ‘Ja’ gezegd tegen een uniforme bescherming van privacygegevens in alle lidstaten van de Europese Unie. Ook businessclubs, zakelijke netwerken en verenigingen krijgen te maken met de nieuwe regelgeving. Voldoet uw ledenadministratie, communicatie en marketing straks aan de richtlijnen van de AVG? Wacht niet tot het 5 voor 12 is. Regel nu uw zaakjes. Zorg bijvoorbeeld dat uw Business App op tijd AVG-proof is.

Smaakt uw business app naar meer?

Laat ik de Business App er eens uitlichten. Businessclubs, zakelijke netwerken en verenigingen delen via zo’n app ook privacygevoelige informatie van leden. Denk hierbij aan namen, e-mailadressen, URL’s, telefoonnummers of de aanwezigheid bij bijeenkomsten. Als de AVG van kracht is, krijgen leden meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun persoonsgegevens. Businessclubs hebben bijvoorbeeld expliciete toestemming van leden nodig om persoonsgegevens te mogen gebruiken voor specifieke doeleinden. Ze moeten bovendien kunnen bewijzen dat ze deze toestemming hebben gekregen. En leden mogen op elk moment de toestemming intrekken of de gegevens inzien, aanpassen of verwijderen. Laten we de ‘proof of the pudding’ eens nemen: smaakt uw Business App zoals die volgens de AVG moet smaken? Of smaakt uw app nergens naar?   

NetwerkApp KNAPP is AVG-proof

De afgelopen maanden heb ik met mijn bedrijf KNAPP veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van een NetwerkApp voor Businessclubs, zakelijke netwerken en verenigingen. Enkele businessclubs maken al gebruik van deze NetwerkApp en zijn zeer te spreken over de meerwaarde voor hun business of netwerk. Uit ervaring weet u zelf ook: het succes van businessclubs staat of valt met de kwaliteit van contacten, leads en aanbevelingen. Het in kaart brengen, registreren en analyseren van al deze gegevens is een tijdrovende klus. Dankzij de NetwerkApp van KNAPP hebben leden deze gegevens altijd bij de hand. Achter de schermen meet en analyseert de app de prestaties van leden. En lest best: de NetwerkApp van KNAPP is AVG-proof. Dat smaakt naar meer of niet soms?

AVG-Receptuur NetwerkApp

Het beroemde Engelse spreekwoord ‘The proof of the pudding is the eating’ is 100% van toepassing op de NetwerkApp van KNAPP. Sommige chef-koks doen heel geheimzinnig over de receptuur van hun beproefde voor-, hoofd- of nagerechten. Als chef-kok van de NetwerkApp heb ik geen geheimen. Ik geef u graag een kijkje in de keuken. Vanzelfsprekend focus ik me daarbij vooral op de ingrediënten die belangrijk zijn voor de AVG:  

  • De vereiste privacyverklaring staat in begrijpelijke taal op papier (Nieuwsgierig? Lees de gebruiksvoorwaarden maar eens)
  • Aan de achterkant van de NetwerkApp wordt gebruikgemaakt van Firebase. Dit ontwikkelplatform van Google is AVG-ready.
  • De aanmelding (authenticatie) voldoet aan de strenge ISO-standaarden: ISO 27001, ISO27017 en ISO 27018.

Heeft u de smaak te pakken?

Maakt uw businessclub, netwerk of vereniging gebruik van een Business App? En weet u niet zeker of deze app ‘the proof of the pudding’ doorstaat? KNAPP voert met liefde en plezier een smaaktest uit. Wilt u overstappen op een nieuwe app of een Business App introduceren? Eén ding weet u nu zeker: de NetwerkApp van KNAPP valt in de smaak en is AVG-proof. Interesse? Bel (06) 29 47 40 00 of mail ben@kn-app.com om een afspraak te maken.

40 lachende gezichten, 40 stralende smartphones en 1 trotse maker. Vanochtend vond in het Evoluon de lancering plaats van een unieke, op maat gesneden NetwerkApp voor Netwerkclub040. www.kn-app.nl/netwerkapp NetwerkApp

NetwerkApp: KNAPP staaltje software voor Businessclubs

Het succes van businessclubs staat of valt met de kwaliteit van contacten, leads en aanbevelingen. Het in kaart brengen, registreren en analyseren van al deze gegevens is een tijdrovende klus.

24/7 netwerken

Met de unieke NetwerkApp van KNAPP software oplossingen hebben de leden van uw businessclub alle gegevens bij de hand. Dankzij deze gebruiksvriendelijke app kunnen ze 24/7 contacten leggen, leads aandragen, aanbevelingen geven en inschrijven of afmelden voor evenementen. Op donderdag 11 januari namen de leden van Netwerkclub040 uit Eindhoven als eerste businessclub in Nederland de NetwerkApp in gebruik.

Meten is weten

Achter het beeldscherm van uw smartphone bewijst de NetwerkApp ook zijn waarde. De app meet en analyseert de prestaties van uw businessclub en maakt een einde aan de tijdrovende administratieve werkzaamheden. Tel uit uw winst.

Aantrekkelijk abonnement

Wilt u deze unieke NetwerkApp ook voor uw businessclub gebruiken? Met een aantrekkelijk abonnement komt dit KNAPP staaltje techniek binnen handbereik. Bel (06) 29 47 40 00 of mail ben@kn-app.com om een afspraak met Ben Chini te maken of bezoek https://netwerkapp.kn-app.com/ voor meer informatie.

mobile app boosts productivity Productiviteit

Bedrijven lopen 34% productiviteit mis

Uit onderzoek is gebleken dat apps en vooral bedrijfsspecifieke applicaties, de productiviteit gemiddeld verhogen met 34% op de werkvloer. Het is opmerkelijk dat bijna de helft van de bedrijven nog geen bedrijfsspecifieke app heeft en deze potentiële 34% productiviteitsverhoging misloopt.

9 van de 10 werknemers erkennen dat mobile apps impact hebben op hun professionele werkomgeving. Apps hebben niet alleen invloed op de productiviteit, maar ook een significant effect op het verbinden van werknemers, het beter informeren en het reduceren van de hiërarchie.

Desondanks veel medewerkers van mening zijn dat hun organisatie traag was in het adopteren van een eigen mobiele applicatie, erkennen ze dat deze apps waarde toevoegen op de werkplek. Omdat de mobiele applicaties de medewerkers real-time toegang geven tot bedrijfskritische informatie, op elke locatie of tijdstip, wat hun productiever en effectiever maakt.

Knapp Software Oplossingen

Knapp is gespecialiseerd in knappe maatwerk software voor uw bedrijf. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek om meer te weten wat een web of mobiele applicatie voor uw bedrijf kan betekenen of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Onderzoek en bronnen

Dit Brits onderzoek uit 2014 is met behulp van van 469 werknemer interviews uit verschillende lagen van zowel kleine als grote Britse bedrijven tot stand gekomen.